تابلو برق و اجزا آن

تابلو برق چیلر

از اجزای مهم و اصلی و قلب تپنده ی چیلرهای جذبی و تراکمی, می توان به تابلو برق اشاره نمود. این بخش با اجزایی که دارد می تواند, جهت بالا بردن عملکرد  و افزایش طول عمر چیلر,  وسیله ی بسیار مهمی تلقی گردد. پس زمانیکه می خواهیم برای سرمایش ساختمان از چیلر استفاده نماییم ، باید به این بخش توجه ویژه ای داشته باشید.

وظیفه ی تابلو برق :

همانطور که می دانید چیلرها ، برق بالایی مصرف می نمایند لذا جهت تامین برق مصرفی ، کنترل و نظارت ، توزیع متعادل و مناسب جریان برق از تابلو برق با تجهیزات کامل استفاده می شود.

از بین تمامی اجزا چیلر، کمپرسور که یکی از اجزای اصلی چیلر می باشد, به برق بیشتری نیاز دارد. پس بررسی منبع تامین برق این بخش و کنترل آن, از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بهتر است وسیله ای که برق را به کمپرسور می رساند و سپس باعث فعالیت دیگر بخش ها می‌شود, با دقت بشناسیم, و اجزا و کارکرد آن را بررسی کنیم.

در چیلرها تمامی سیم کشی و کابل کشی مدار فرمان و مدارهای قدرت, پس از عبور از لوله های خرطومی یا کانالهای مخصوص به جعبه ای فلزی به‌نام تابلو برق, ارتباط پیدا می کنند, که از این مرکز می توان مدارهای الکتریکی, و کنترل چیلر را مورد بازرسی و کنترل قرار داد.

تابلو برق با اجزای خود یک وسیله ی کمکی برای چیلر محسوب می گردد, و جریان الکتریکی را به صورت منظم میان کلیه مصرف کننده های چیلر توزیع و پخش می نماید. چنانچه به موقع از این وسیله در کنار سیستم های گران قیمت تبریدی استفاده شود, می توانیم بطور مداوم عملکرد اجزای آن را زیر نظر داشته, جلوی خسارت های بزرگ را بگیریم و از وقوع آسیب های جدی به آن‌ها جلوگیری کنیم. هر چه کیفیت مواد اولیه‌ی اجزای تابلو برق بهتر باشد, این خطرات کمتر به وجود می آید. در مدار‌های  تابلو‌ برق جریان ورود ی و خروجی سیستم کنترل می گردد. تا هر خط خروجی بیش از حد مجاز جریان مصرف نکند.

آشنایی با اصطلاحاتی نظیر: Incoming, Busbar, load

ورودی و تعذیه کننده اصلی در تابلو برق چیلر, Incoming است که, بخش مهمی در نقشه تابلو برق چیلر محسوب می‌گردد. رابطی که بین ورودی و مصرف کننده قرار گرفته, و موظف است که تقسیم و توزیع جریان برق را انجام دهد, Busbar نام دارد. میزان جریان برق مصرف شده و خروجی یک سیستم را, با کلمه load اطلاق می کنند.

اجزای تابلو برق چیلر :

اجزای تابلو برق چیلر ، به نوع چیلر و طراحی شرکت سازنده‌ی آن بستگی دارد, که بر همین اساس می‌تواند اجزای مختلفی داشته باشد.

این اجزا به دو دسته‌ی اجزا و قطعات مدار فرمان  و اجزا و قطعات مدار قدرت, در نقشه تابلو برق چیلر تقسیم می‌شود.

مدار فرمان

توزیع و تقسیم جریان الکتریکی  میان مصرف  کننده ها ی چیلر که  وظیفه ی مهمی به شمار می رود ، بر عهده ی قطعات مدار فرمان می باشد.

اجزا و قطعات مدار فرمان در نقشه تابلو برق چیلر موارد زیر است :

• شینه ها

در مدار فرمان چیلر ها ، رابطی وجود دارد که جریان الکتریکی را از کلیدها به مصرف کننده ها می‌رساند, و در حقیقت میزان جریان مورد نیاز بخش های مختلف چیلر را فراهم می سازد.

جنس این شینه ها از مس می‌باشد, و به عنوان هادی الکتریکی در چندین مدار ، اتصال ایجاد می‌نماید.

کلیدهای ورودی

راه اندازی چیلر و شروع بکار بخش های دیگر سیستم به ویژه,کمپرسور  ،  به میزان جریان برق بستگی دارد.  چرا که در میان قطعات چیلر کمپرسور, بیشترین میزان برق را مصرف می‌نماید.

این قطعه در چیلرها به دلیل نقش موثری که در مقابل اتصال های کوتاه و نوسانات جریان برق دارند, به محافظت شدیدی هم  نیاز دارند.  کلیدهای ورودی  به عنوان محافظ جریان الکتریکی در تابلو برق چیلر, نقش خود را ایفا می‌نماید.

 

جهت مشاوره، خرید و یا استعلام قیمت کلیک کنید.
0 0 رای ها
امتیازد دهید
اشتراک
اطلاع دهید
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مطالب

عملکرد چیلر آب خنک

چیلر تراکمی آب خنک، یا همان چیلر‌ آبی ، یکی از متداول ترین چیلر‌هایی است…

اواپراتور صفحه ای

اواپراتور چیست؟ نوعی مبدل حرارتی که از لوله‌های مارپیچ ساخته شده که از سطوح انتقال…

اواپراتور پوسته و لوله

در اواپراتور پوسته و لوله (که همان اواپراتور آبی یا اواپراتور مرطوب است) دسته ای…

کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو یا کمپرسور پیچی (به انگلیسی: compressor screw) نوعی کمپرسور جابجایی مثبت است که از مکانیزمی روتاری (دورانی) برای متراکم…